Carlijn Blekkink wil naar Olympische Spelen

WEERDINGE

Trampoline springster Carlijn Blekkink uit Weerdinge wil naar de Olympische Spelen in Tokio. De 21-jarige Blekkink draait in de top mee als het gaat over trampoline springen.

Een finaleplaats tijdens de internationale Loulé Cup in Portugal, een tweede plek tijdens de Nederlandse kampioenschappen individueel en derde worden bij het synchroon springen. In 2014 en 2013 werd ze bij het synchroonspringen zelfs nationaal kampioen. Ze is begonnen bij gymvereniging Weerdinge en is doorgestroomd naar de turnselectie van Gymvereniging Unido uit Emmercompascuum onder leiding van Foniek Huigen. Deze selectie is later zelfstandig geworden onder de naam Turnpunt Drenthe. Blekkink verbleef op twaalfjarige leeftijd in een gastgezin in Heerenveen om daar bij Turncentrum Heerenveen op het hoogste niveau te turnen. Een paar jaar later zorgde een elleboogblessure voor het einde van haar turncarrière. Toen heeft ze de switch gemaakt naar het trampolinespringen waar ze al snel naar de top van Nederland sprong. Vorig jaar is ze voor haar sport verhuisd naar Den Bosch om te gaan trainen bij Flik-Flak Den Bosch. Deze grote stap komt haar ontwikkeling ten goede. Blekkink volgt naast het vele trainen de opleidingSport, Gezondheid en Management aan de HAN op Papendal waar ze in het derde jaar zit. Haar volgende grote internationale wedstrijd is de Flower Cup in Aalsmeer, op 18 maart 2017. Na verschillende deelnames aan de junioren WK ’s wil ze zich volgend jaar kwalificeren voor het senioren wereld kampioenschap in Sofia, Bulgarije.

Auteur

Redactie