IJsbeeldenfestival en meer in centrum van Vlinderstad

EMMEN

Nu Sinterklaas het land uit is en het alweer ijzig koud wordt in Nederland richt Emmen centrum zich op de dagen in aanloop naar Kerst.

Komend weekend, bijvoorbeeld, wordt tijdens de koopzondag het IJsbeeldenfestival georganiseerd. Vanaf 11.00 uur staan er op de vijf pleinen in Emmen grote blokken ijs waar zogeheten ijshakkers schitterende ijssculpturen van maken. De ijsblokken zijn afkomstig van ijsgoeroe Wim Vos. Om 15.00 uur is er een onthullingsmoment. In een van de ijsblokken zit een cheque verstopt, gericht aan het Jeugdcultuurfonds. Kinderen mogen de cheque uit het ijsblok hakken. Donderdag 15 december wordt het Glazen Huis geopend en staat op het Raadhuisplein de Coca Cola-truck, bekend van de tv-reclame. Een dag later wordt de ijsbaan geopend en in het weekend zijn de Kerstman en diverse koren in het centrum van Emmen te vinden.

Auteur

Redactie