Rik Vinke en Florian Lukkien stelen de show in Sleen

SLEEN/SCHOONEBEEK

/COEVORDEN - Rik Vinke (foto, voorgrond) uit Schoonebeek gaf zaterdagavond een optreden in De Linde in Sleen. De achttienjarige muzikant deed dat samen met gitarist Florian Lukkien (18) uit Coevorden. Lukkien speelde eerder op de avond nog in Dalen tijdens het voorprogramma van zangeres Dilana.

Countryliedjes van Johnny Cash kwamen voorbij in Sleen en ook bluesnummers van Eric Clapton werden gespeeld. Bijna een jaar geleden tekende de jonge Schoonebeker een platencontract bij Neo Music in Bovensmilde.

Eerste single

Zijn eerste single - Don’t know why I miss you - kwam in maart uit. Vinke won in juni het Drèents Liedtiesfestival met het nummer Eem lös van alles. De laatste twee genoemde eigen nummers kreeg het publiek in Sleen te horen. “Na de eerste set in Sleen verkocht ik tien singles”, vertelt Vinke trots. “Het was een bijzondere avond met een enthousiast publiek.” De tiener heeft ambitie en werkt aan zijn eerste album, dat begin volgend jaar uitkomt.

Auteur

Redactie