Werkzaamheden Nieuw-Amsterdamsestraat verdeeld in twee fasen

EMMEN

De werkzaamheden aan de Nieuw-Amsterdamsestraatworden de in twee fasen uitgevoerd. Tijdens de eerste fase krijgt de Nieuw-Amsterdamsestraat een nieuwe asfaltlaag. In de tweede fase vindt de gewenste aanpassing aan de fietsoversteek Snippenveld plaats.

Dit wordt volgend voorjaar gerealiseerd. Geconstateerd is dat voor de gewenste aanpassing onder meer een gasleiding moet worden verlegd. Het is niet mogelijk dat deze aanpassingen aan de nutsleidingen dit jaar worden uitgevoerd. Daarom realiseert de aannemer volgend voorjaar de gewenste aanpassingen aan de fietsoversteek bij hetSnippenveld. Het doel van de aanpassingen is het verbeteren van de verkeersveiligheid op de oversteek Snippenveld. In het midden van de weg legt de gemeente een vluchtheuvel aan. Op deze manier kunnen fietsers op een veilige manier in etappes oversteken. Ook zorgt een slinger in de weg ervoor dat het verkeer dat Emmen binnenrijdt diens snelheid aanpast. De aannemer is reeds begonnen met asfalteringswerkzaamheden op de Nieuw-Amsterdamsestraat. Deze werkzaamheden voert de gemeente uit in het kader van groot onderhoud.

Auteur

Redactie