Kees Huysman: ‘Nieuwe transportweg Weiteveen gevaarijk’

WEITEVEEN

Ten behoeve van de werkzaamheden aan de nieuwe bufferzone bij Weiteveen is dwars door het Schoonebeekerveld een tijdelijke transportweg aangelegd. Om grote hoeveelheden grond en leem te vervoeren zonder daarmee de dorpskern van Weiteveen te belasten.

Probleem is echter, dat buiten werktijden - vaak in het weekend - ook fietsers en wandelaars van deze transportweg gebruik maken. En dat kan gevaarlijke situaties opleveren. Dat stelt Kees Huysman, communicatie-adviseur bij de VVD. “Deze transportweg loopt van de Zuidersloot naar de Stheemanstraat, dwars door zompig veengebied en is niet echt breed. Daarnaast liggen her en der rijplaten die niet altijd even vlak liggen. Dat kan aanleiding geven tot ongelukken. Vandaar een dringend verzoek om niet van deze tijdelijk weg gebruik te maken. Niet tijdens werkuren, wanneer ook zwaar vrachtverkeer over deze weg rijdt. En al helemaal niet buiten werktijden, wanneer er niemand aanwezig is om eventueel te hulp te schieten”, aldus Huysman. Er wordt op korte termijn in Weiteveen beton gestort voor de aanleg van de toegangsweg naar de nieuwe schaapskooi. “Ook daarvan is het voorlopig niet de bedoeling om van die weg gebruik te maken. Immers, beton heeft tijd nodig om uit te harden. En voetstappen in het beton zijn daarbij niet echt wenselijk”, besluit hij.

Auteur

Redactie