Germanicus boekt verdiende overwinning bij Forward

COEVORDEN

Germanicus ging zondag op bezoek bij de studenten van Forward in Groningen. De Coevordenaren boekten een verdiende overwinning op het kunstgras in Groningen en gingen met 3-5 zege terug naar de Vestingstad.

Eric Prins hield vaste aan dezelfde formatie van de laatste wedstrijden, waarbij Nick Schenkel wegens ziekte niet kon spelen. Daan van Dijk kwam daardoor terug in de basisformatie en Eric Boer schoof door naar de linksbackpositie. Germanicus begon goed aan de wedstrijd en liet de bal snel rondgaan op het kunstgrasveld. Via deze snelle balcirculatie probeerde men een opening te vinden via de zijkanten en dit lukte goed. Zowel Marco Verhoef en Randy van der Weide werden veel bereikt zonder dat dit direct rendement opleverde, maar de dreiging was aanwezig. De goal viel echter aan de andere kant. Nick Breukelman wist een vrije trap die over de laatste linie heen viel mooi af te ronden en hij liet hiermee de 1-0 aantekenen. Germanicus ging direct op jacht naar de gelijkmaker. Een vrije trap werd door Marco Verhoef loepzuiver op de kruising gemikt. De doelman was kansloos, maar via de kruising vloog de bal weer terug in het veld. Twee minuten later was het dan toch 1-1. Een mooie voorzet vanaf links door Randy van der Weide werd goed binnengekopt door Marco Verhoef. Even later was het 1-2. Nu werd een corner, genomen door Harm Hindriks, snoeihard binnengekopt door Erwin Doorn. Weer vijf minuten later leek de wedstrijd beslist. Opnieuw kwam Verhoef door aan de linkerkant en schoot hij op het doel. Het houdbare schot werd door de doelman niet goed verwerkt en rolde over de lijn. Zeker gezien het spelbeeld in de eerste helft was de 1-3 een verdiende ruststand.

Veel te weinig

Na de rust kwam er een ander Forward uit de kleedkamer en deed Germanicus in de eerste twintig minuten van de tweede helft veel te weinig. Voorin waren Van der Weide en Cremer lang niet meer zo balvast als in de eerste helft en werden er veel te weinig duels gewonnen. Ook werd het middenveld veel te veel overgeslagen en was er praktisch geen balbezit meer. Het was dan ook niet verrassend dat Forward de 2-3 kon maken. Een voorzet werd goed binnengekopt door Jan Willem Donkerbroek. Germanicus had het zich onnodig moeilijk gemaakt en moest weer het ritme van voor de pauze terug zien te vinden. De geblesseerd geraakte Bas Smits werd ondertussen goed vervangen door Nick Schuiling. De 2-4 kwam op een goed moment. Opnieuw Verhoef wist gebruik te maken van wanorde in de defensie van Forward en wist met een mooie schuiver de 2-4 aan te tekenen. Toen hierna een speler van Forward terecht zijn tweede gele kaart kreeg, na een overtreding op Roelof van Dijk, was het verzet helemaal gebroken. Dezelfde Van Dijk kon na een mooie combinatie de 2-5 scoren. Hij kwam vrij voor het doel en zijn schot verdween via de onderkant van de lat in het dak van het doel. De A-spelers Kain Hoogeveen en Devon Smit kwamen het laatste kwartier in het veld voor Marco Verhoef en Eric Boer en lieten zien talentvol te zijn. Germanicus kreeg nog een paar goede kansen, maar onder meer een stiftbal van Hoogeveen (waar een hard schot beter op zijn plaats was geweest) miste het doel. In de laatste minuten wist Forward nog de 3-5 te fabriceren. De te makkelijk gegeven voorzet werd ingekopt door de sterke Breukelman. De goed leidende scheidsrechter Van der Werf vond het mooi geweest en floot voor het einde van deze sportieve wedstrijd. Germanicus speelde een prima eerste helft en een matige tweede helft, waarbij het verval te groot was en de concentratie te veel wegviel. Aanstaande zondag speelt Germanicus de laatste wedstrijd voor de winterstop thuis tegen GVAV Rapiditas uit Groningen.

Auteur

Redactie