Project Talent Scout zoekt kunstzinnig talent

EMMEN

Project Talent Scout zoekt talentvolle jongeren tot en met achttien jaar die zich op hoog niveau willen ontwikkelen om zich zo voor te bereiden op een kunstvakopleiding.

Het ontplooien van jong kunstzinnig talent is onderdeel van de brede ontwikkeling van kinderen en jongeren en daarmee ook een investering in de toekomst van de hele samenleving. Stichting De Kunstbeweging voert dit project uit in opdracht van de gemeente Emmen. Zeer gemotiveerde leerlingen met een bovengemiddeld talent en de juiste instelling worden door middel van dit ontwikkelingstraject gestimuleerd om zich verder te ontwikkelen met misschien zelfs wel een kunstvakopleiding als doel. Het gaat om jonge kunstenaars op het gebied van allerlei kunstvormen zoals muziek, dans, theater, literatuur of multimedia. Een commissie van vijf professionals die hun sporen hebben verdiend, maken in januari een selectie wie van de aangemelde talenten voor het traject in aanmerking komen. Denk bijvoorbeeld aan een masterclass, extra trainingen, een lessenserie, bemiddeling bij aanschaf van materialen of het kunnen lenen van een goed instrument bij een landelijk instrumentenfonds. De commissie bestaat uit: Ingo Leth (beeldende kunst) Jan Stam (popmuziek) Jody van Overbeek (Hafabra/klassieke muziek) Christel Kroese (dans) en Minou Otten (theater). Vorig seizoen kreeg de commissie talenten aangedragen vanuit diverse hoeken van het kunstzinnige veld. Zo was er een danstalentenklas, een zanger en een singer-songwriter. Talenten kunnen tot 23 december worden opgegeven via info@dekunstbeweging.nl. Meer informatie is te vinden op: www.dekunstbeweging.nl.

Auteur

Redactie