Fitheid belangrijk voor succes van Raptim

COEVORDEN

Als verrassende koploper in de tweede klasse rijgt Raptim de ene zege aan de andere. Volgens aanvoerder Niels Assen zijn vooral de fitheid en de hechtheid van het team belangrijk in het succes.

Door Jesper Langbroek Als promovendus uit de derde klasse mikten de Coevordenaren op een plekje in de middenmoot. Met lijfsbehoud zouden ze al blij zijn, maar die ambities zijn snel bijgesteld. De ploeg van coach Henk Veenhof, die onlangs zijn contract voor een seizoen verlengde, staat bovenaan en gaat voor de eerste periodetitel. Aanvoerder Niels Assen is bezig aan zijn zestiende seizoen bij Raptim en stipt een belangrijke reden van het huidige succes aan. “We werken hard voor elkaar en zijn vaak fitter dan de tegenstander. Daar pakken we punten door”, zegt hij zondag na de gewonnen wedstrijd tegen Noordster: 2-3. “In die wedstrijd merkte ik het ook weer. Richting het einde winnen we de duels makkelijker en kunnen we nog eens diep gaan, waar de tegenstander dat niet meer kan.”

Minder erg

Volgens Assen komt dat vooral door de trainingen. Coach Veenhof hamert op fitheid en laat dat in veel oefeningen terugkomen. “Dat is niet altijd even leuk, maar het werpt wel zijn vruchten af. Dan is het ook minder erg om ermee bezig te zijn.” Vorig seizoen merkten de spelers al dat zij profijt hadden van hun goede conditie. Tijdens het kampioensjaar haakten jonge spelers snel aan bij het niveau. Dat het voor hen alleen nog maar goed is gegaan, is volgens Assen nog wel een gevaar. “We zitten in de sfeer dat alles kan en alles gaat, maar we moeten niet denken dat we er al zijn. De jonge spelers hebben nog geen tegenslagen gehad. Al zette het verlies tegen nummer twee FC Assen (1-3, red.) ons wel met beide benen op de grond.”

Erg bijzonder

Het eigen succes is leuk voor Raptim, maar dat de ploeg boven Germanicus staat, wordt door de fans ook als erg bijzonder gezien. “Nadat we twee weken geleden van hen wonnen (4-2, red.), besefte ik pas wat dat betekent. Het zijn maar drie punten, maar je zag zoveel vreugde en waardering bij de fans. Dat enthousiasme willen we behouden. Als we dan boven Germanicus blijven staan is dat leuk, maar we moeten naar onszelf kijken.” Twee moeilijke wedstrijden tegen Beilen en Rolder Boys vormen voor het fitte collectief van Raptim de laatste hordes voor het winnen van de eerste periodetitel.

Auteur

Redactie