Ook Coevorder werkgroep SP op de bres in Den Haag

COEVORDEN

Nederland is in de ban van het nieuw op te zetten Nationaal Zorg Fonds, zonder eigen risico. In Den Haag was er zaterdag een manifestatie, georganiseerd door de SP voor de landelijke aftrap van het nieuw op te richten Nationaal Zorg Fonds.

Deelnemers - ongeveer 3500 - werden vanuit het hele land met bussen vervoerd naar Den Haag. In de gemeente Coevorden is de werkgroep van de SP met een aantal vrijwilligers en sympathisanten voor dit Nationale Zorg Fonds actief. Zij deden dit onder meer door in alle plaatsen en dorpen in de gemeente Coevorden krantjes met informatie huis aan huis te bezorgen, marktkramen in te richten en te bemannen en het organiseren van informatieavonden met diverse zorgverleners als sprekers. Omdat in de gemeente Coevorden nog geen mogelijkheden zijn voor het oprichten van een eigen SP-afdeling, valt de gemeente wat dat betreft onder Hoogeveen.

Spektakel

Het was in Den Haag een groot festijn met cabaretiers, sprekers, muziek en spektakel. Het zorgfonds wordt breed gedragen door een groot aantal politieke partijen. “Dit fonds moet het huidige systeem van zorgverzekeraars vervangen en gaat een einde maken aan het jaarlijkse, vele miljoenen verslindende overstapcircus”, zegt Joop van Kleef uit Schoonoord namens de Coevorder werkgroep van de SP. “Dit geld moet terugvloeien naar de zorg. De miljarden verspilling van de bureaucratie stopt hiermee en met deze besparing kan het alleen maar stijgende eigen risico afgeschaft worden.”

Auteur

Redactie