Niels Palmers: ‘Komt de nieuwe Catawiki uit Emmen?’

EMMEN

Een platform om eenzame ouderen te helpen, Netflix en Spotify voor games en de Catawiki voor de paardensport. Het is zomaar een greep uit de ideeën die voortvloeien uit de startupbootcamp van de YBA For Students.

“Of de initiatieven er daadwerkelijk komen, is natuurlijk de vraag”, aldus Niels Palmers, bestuursvoorzitter van de Stichting Young Business Award. Vorige week heeft de startupbootcamp een groep studenten geholpen met het ontwikkelen van kansrijke businessmodellen. Van alle participerende studenten krijgen zes studentondernemers vandaag (dinsdag) bij het Kennispoort Drenthe de kans om hun businessmodel te pitchen voor een investering van 500, 1000 en 1500 euro. Palmers: “Het doel van de investering is om de studenten direct de kans te geven om hun bedrijf te starten. Het bedrijf van de winnaar van vorig jaar loopt inmiddels als een trein. Al hebben wij altijd te maken met een ‘risico’ doelgroep. Vijf tot tien procent groeit van de startupfase door naar een scale-up”. Een (wereld)bekende Drentse scale-up is Catawiki (online veiling, red.) uit Assen. “De kans dat er wederom een bedrijf als Catawiki opstaat in Drenthe is klein. Zulke bedrijven zijn uniek in de wereld. Al helpen wij met de YBA For Students mee om studenten met de juiste schaalgrote en ambitie te laten kijken naar hun bedrijf.” Vandaag heeft iedereen de kans om de finalisten van de YBA For Students in actie te zien. De inloop start om 19.00 uur bij het Kennispoort Drenthe (Van Schaikweg 94 in Emmen). Het bezoeken van de finale is gratis. Aanmelden als bezoeker kan via www.youngbusinessaward forstudents.com.

Auteur

Redactie