Handballers Hurry Up schrijven geschiedenis | Op de voorpagina

EMMEN/ZWARTEMEER

Hurry Up heeft zich voor het eerst in de geschiedenis geplaatst voor de achtste finales van een europacuptoernooi. In de derde ronde van de Challenge Cup won de ploeg van trainer-coach Martin Vlijm met 28-25.

Na de 22-20 nederlaag van vorige week tegen het Turkse Göztepe SK in Izmir bleek deze uitslag voldoende om door te bekeren. Hurry Up speelde zaterdagavond niet in de thuishaven in Zwartemeer, want die sporthal voldoet niet aan de normen van de Europese Handbalbond. Sporthal Angelslo voldoet wel en werd zo de locatie waar Hurry Up geconcentreerd diens Turkse tegenstander versloeg. Het was een zenuwslopende pot, want de wedstrijd ging qua scoreverloop voortdurend gelijk op. De Zwartemeerders rustten echter met een 16-12 voorsprong, maar het bleef spannend. Vlak voor tijd kregen de Turken de kans om door gaan naar de laatste zestien van Europa, maar het schot werd geblokt, waardoor Hurry Up met genoeg punten verschil wist te winnen. Foto: Boudewijn Benting

Auteur

Redactie