Emkon wint voetbaltoernooi voor goed doel

EMMEN

Het Andreas Manna zaalvoetbaltoernooi werd zaterdag in de sporthal aan de Valkenlaan voor de elfde keer gehouden. Zes teams streden met elkaar om de felbegeerde trofee.

.De winnaars waren de heren van Team Emkon uit Emmen. Tijdens de zeer sportieve wedstrijden werd er fel gestreden om de eerste plaats. Er waren twee poules, waaruit vier halve finalisten overbleven. Hierna werd de finale gespeeld; deze werd gewonnen door Emkon. Het was een geslaagde avond, meent de organistatie. Niet alleen om het voetbal waar het publiek met plezier naar keek en de teams zich enthousiast voor inzetten, of de gezelligheid van deze avond, maar ook de opbrengst was weer helemaal naar wens. Er is namelijk een bedrag van 2500 euro bij elkaar gespeeld. Dit bedrag komt geheel ten goede van de kinderen in nood waar de stichting zich voor inzet. Volgend jaar wordt er zeker weer een toernooi georganiseerd. Het was één van de vele acties die de Andreas Manna Stichting organiseert om geld te genereren voor kinderen in nood in Afrika. Na een succesvolle Afrikaloop in de herfstvakantie was ook dit zaalvoetbaltoernooi zeer geslaagd. De stichting heeft in Kenia en Oeganda projecten waar op kleinschalige basis gezorgd wordt voor straat-, wees- en zwerfkinderen. De zorg bestaat uit het voorzien van onderdak, voedsel, medische zorg, onderwijs en eventueel hulp bij het starten van een eigen bedrijf. Kleinschalig omdat uitsluitend met vrijwilligers wordt gewerkt in Nederland en ook in Afrika.Meer informatie over de projecten en acties is te vinden op de website van de AMS: andreasmanna.org.

Auteur

Redactie