Sleen in slechte derby langs buurman SV Twedo

SLEEN

In een matige derby wist Sleen uiteindelijk de punten verdiend in eigen huis te houden. Arjan Goeree was in de eerste helft de beslissende man door twee goede goals te scoren. SV Twedo uit Veenoord werkte vooral hard, maar creëerde uiteindelijk te weinig om aanspraak te maken op meer. Het werd 2-1 in Sleen.

In de eerste helft grossierden beide teams in balverlies. Het waren dan ook twee fouten die de eerste twee goals inleidden. Eerst was het een slechte pass in de defensie van Twedo, die Arjan Goeree de mogelijkheid gaf om de 1-0 op het scorebord te zetten. Hij speelde zijn man uit en punterde de 1-0 op het scorebord. Twedo kwam op 1-1 nadat een voorzet van links - door een slecht communicerende keeper Ludwig - voor de voeten viel van Kristian Tinge die de 1-1 binnenschoot. Vlak voor rust was het opnieuw Goeree die met een mooie actie twee man uitspeelde vanaf rechts en de bal hard binnenschoot.

Grote kans

Na rust probeerde Twedo met wat wissels het tij te keren, maar het was niet bij machte het Sleen echt lastig te maken. Sleen kreeg nog een grote kans via Wouter Eiting, die op randje zestien de bal voor het inschieten had. Hij schoot de bal hoog over. De laatste tien minuten werden nog spannend nadat Derek Slot met rood het veld moest verlaten. Na een domme overtreding op het middenveld kon hij inrukken. Verder dan een vrije trap van Henri Venema in de muur kwam Twedo eigenlijk niet. Zondag wacht de lastige uitwedstrijd tegen Gieten. Wederom voor Sleen een belangrijke wedstrijd om stand te houden in de top drie.

Auteur

Redactie