Meer ruimte en comfort voor cliënten Veltman

WEITEVEEN

Treant Zorggroep start in de lente van 2017 met de renovatie en verbouw van locatie Veltman in Weiteveen. De huidige huisvesting ondergaat een flinke metamorfose om meer ruimte en comfort te creëren voor cliënten.

Veltman is een beschermde woonvorm voor mensen die met psychiatrische, maatschappelijke problemen en/of een verstandelijke beperking en niet-aangeboren hersenletsel. Ook mensen met de ziekte van Korsakov vallen binnen de doelgroep. Verwachting is dat de renovatie en verbouw na anderhalf jaar gereed is. “Die locatie stond al langer op de nominatie om gerenoveerd te worden”, vertelt Erik de Jong, manager van Veltman. “Veel appartementen zijn erg klein en sanitaire voorzieningen worden momenteel gedeeld met meerdere cliënten.” De renovatie vindt plaats binnen de bestaande muren van Veltman. Tijdens de renovatie wordt een tijdelijke huisvesting voor twintig cliënten gerealiseerd. Om in de toekomst plaats te kunnen blijven bieden aan 92 bewoners, wordt er aan de achterkant een stuk bijgebouwd. In dit nieuwe gedeelte kunnen twintig mensen wonen.

Auteur

Redactie