Leeuwenwelpjes in Wildlands

EMMEN

Waar het vanmorgen nog in alle toonaarden werd ontkend, bracht Wildlands Adventure Zoo Emmen het nieuws later op de dag alsnog naar buiten: er zijn leeuwenwelpen geboren in het park. Vaste bezoekers riepen het al een tijdje: één van de leeuwinnen van het park is zwanger en kan ieder moment bevallen.

Ze hadden gelijk, want naar verluidt is het leeuwin Tia die voor een aantal welpjes heeft gezorgd. Wildlands brengt niet naar buiten om hoeveel jongen het gaat. Tia is dezelfde leeuwin, die in 2013 in het oude Dierenpark Emmen voor vier jongen heeft gezorgd. Wildlands laat weten dat moeder leeuw en haar jongen het goed maken. Net als in het wild heeft het dier zich afgezonderd van de troep en houdt voorlopig de andere leeuwen op afstand. Afrikaanse leeuwenwelpen komen na een draagtijd van ongeveer honderd dagen ter wereld. De eerste dagen hebben de welpen hun ogen nog gesloten. Ze zijn dan kwetsbaar en volledig afhankelijk van hun moeder, die zich daarom afzondert op een veilige plaats. De moeder en welpjes in Serenga blijven de eerste weken nog in de kraamkamer en zullen het verblijf nog niet direct gaan ontdekken. Vader leeuw is echter wel te zien. Die is alweer op een ander vrouwtje gedoken.

Auteur

Redactie