Nationale titel voor drie springteams van TVC

COEVORDEN

De nationale kampioenschappen clubteams en airtumbling waren zaterdag in Noord-Scharwoude. Het nationaal kampioenschap op de airtumbling B-lijn werd door de junioren van Turn Vereniging Coevorden (TVC) gewonnen met een ruime voorsprong op nummer twee.

Zes keer moesten ze springen, waarvan een synchroon en twee vrije sprongen. Er werd foutloos gesprongen met een hoge technische waarde. De junioren - Isis Klement, Iris Gosink, Jaily Winter, Selin Zirve, Lotte de Jonge, Tatum Plasman en Marleen van der Weide - komen volgend jaar in de hoogste klasse uit. Het A-mix team dat de titel moest verdedigen in een hogere categorie (de A-lijn, red.) werd uitstekend tweede.

Hoogste waarde

Bij de clubteams waren er vier onderdelen die bij elkaar opgeteld werden. De junioren van TVC werden achtste als team en het senioren damesteam werd tiende. Het B-mix team - Michelle Doldersum, Iris Bosman, Kyra Nijhoving, Joran Kuiper, Mark van Wieren en Mitchell Prins - werd nationaal kampioen in de B-categorie. Het A-mix team - Niek Hulst, Yvar Neep, Marian Groote, Vienna Nijstad, Tamara Uninge, Merlin Eggen en Janoux Menzo - werd nationaal kampioen in de hoogste de A-lijn. De toestelfinales zijn op 10 december in Rotterdam.

Auteur

Redactie