Het gaat niet goed met de knoflookpad in Valthe

VALTHE

Landschapsbeheer Drenthe organiseert 13 december een informatieavond over de knoflookpad en de bedreiging van watercrassula voor de populatie in Valthe. De avond vindt plaats op dinsdagavond 13 december - het begint om 20:00 uur, in ‘Ons Dorpshuis’ aan de Hoofdstraat in Valthe.

Valthe is een belangrijk leefgebied voor de knoflookpad in Nederland. Dankzij inspanningen van vrijwilligers, de ijsbaanvereniging, Ravon en Landschapsbeheer Drenthe wordt de populatie ondersteund. Momenteel wordt de populatie knoflookpadden in Valthe bedreigd door watercrassula. Dit is een zogeheten invasieve exoot, ingevoerd als vijverplant uit Australië. Watercrassula verspreidt zich in hoog tempo in het landschap en zorgt voor grote problemen. Ook in Valthe vormt deze exoot een bedreiging voor de flora en fauna. Om verdere verspreiding tegen te gaan hebben diverse partijen, waaronder de gemeente Borger-Odoorn, de handen ineen geslagen. Tijdens de informatieavond geeft een deskundige van Landschapsbeheer Drenthe meer informatie over de knoflookpad. Opgeven voor deze avond kan via www.lbdrenthe.nl, al is aanmelden voor de informatieavond niet verplicht.

Auteur

Redactie