Voormalige loods Van Gend en Loos is Monument van het jaar

COEVORDEN

Omdat de Vereniging Vestingstad Coevorden niet meer levensvatbaar bleek, nam de historische vereniging Stadt en Heerlickheydt Covorden de uitverkiezing van het Monument van het jaar over. Het predicaat van 2016 is vrijdag uitgereikt aan Ronald Lubbers van de Emmer vastgoedonderneming Orangevast: net als Orangepart een onderdeel van het overkoepelende bedrijf Orangerock.

De Oosterhesseler Lubbers bezit met zijn onderneming de voormalige goederenloods van Van Gend en Loos in Coevorden. Andere gebruikers van het pand aan de Parallelweg waren voorheen de Bentheimer Eisenbahn en de douane. Het pand is gerestaureerd door bouwbedrijf Oude Lenferink en kreeg eerder de werktitel Smart Workcentre Coevorden mee.

Eisen

De historische club kiest jaarlijks een Coevorder pand, dat voldoet aan de eisen van restauratie en renovatie. "Het complete pand is erg fraai gerestaureerd en aangepast om er diverse bedrijven in onder te kunnen brengen", laat een zegsvrouw van Stadt en Heerlickheydt Covorden weten. "Voor Coevorden is dit een prachtige aanwinst op het vernieuwde bedrijventerrein Holwert-Zuid." Tegenwoordig heeft het ICT-bedrijf Excimp van Hans Kardol onderdak in het pand. Ook bakkerscafé De Loods en Be's Barbershop zijn er te vinden.

Auteur

Redactie