Coevorder Theater Hofpoort krijgt meer geld

COEVORDEN

Theater Hofpoort in Coevorden ontvangt met ingang van 2017 een hogere jaarlijkse bijdrage van de gemeente Coevorden. Dit stelt het college van burgemeester en wethouders voor aan de gemeenteraad.

De gemeente stelt dat het theater meer voorstellingen organiseert dan aanvankelijk gedacht. Verder wordt samengewerkt met andere organisaties - bijvoorbeeld Sweel Cultureel - in de gemeente. De gemeente Coevorden noemt dit een positieve ontwikkeling, die zorgt voor meer werk en kosten.

Organisatie

Jaarlijks zijn in Hofpoort zo'n vijftig voorstellingen te zien. De organisatie is in handen van Stichting Cultuurpodium Coevorden. De genoemde stichting werkt met een begroting van ruim 190.000 euro. Met een extra jaarlijkse bijdrage van 28.300 euro kan onder meer een vaste secretariële kracht worden aangenomen. Het voorstel van het college staat dinsdagavond 29 november op de agenda van de raadscommissie.

Auteur

Redactie