Kerstconcert met Bouke

EMMEN

Zanger Bouke Scholten uit Emmen staat 23 december in het Atlas Theater met zijn kerstshow ‘Christmas with Elvis’. Samen met de Elvismatters Band speelt hij de mooiste kerstliedjes.

Door Vincent Trechsel “Zullen we anders eerst even een Whopper halen”, begint Bouke (34) het gesprek. Het is kwart over tien ’s ochtends, maar hij heeft nog niet ontbeten. Hij lag om vijf uur op bed en heeft wel zin in een broodje hamburger. “Jij hoeft niet? Dan haal ik straks wel.”

Kerstshow

De Emmenaar mag dan net wakker zijn, hij heeft energie voor tien en vertelt honderduit. Dat hij ’s nachts betere ideeën opdoet dan overdag, het beste zingt op junkfood en wallen krijgt als hij vroeg naar bed gaat. Reden voor het interview is de aan te kondigen kerstshow, maar eerst passeren allerlei andere onderwerp de revue. De onderwerpen vliegen van hot naar her. Het gesprek gaat over zijn opgelopen voedselvergiftiging (“Dat moet sushi geweest zijn”), over Zwarte Piet (“Het ging mis toen Zwarte Piet bruin werd”), over helden uit de muziek (“Tom Jones is mijn grootste voorbeeld”), over Emmen (“Ik ben er geboren en ga er ook dood”) en over de ‘Elvis look-a-like passage’ in deze krant (“Dus jij bent het die dat schreef”). Het gaat daarna lang over Elvis Presley. The King of Rock and Roll speelt een belangrijke rol in het leven van de Emmenaar. Daar draagt hij natuurlijk zelf ook aan bij door liedjes van Elvis te zingen, op te treden met de Elvismatters Band en mee te doen aan ‘Waar is Elvis?’, het televisieprogramma dat in 2009 te zien was. “Ik vind het een eer om vergeleken te worden met Elvis, begrijp me niet verkeerd, maar dat jij schrijft dat ik een look-a-like ben vind ik maar niks. Het gaat mij erom dat ik iets voel wanneer ik zing. Ik doe Elvis niet na, dat kan ik niet eens.”

Elvis

Ter verdediging van de zanger zijn het ook niet alleen nummers van Elvis die hij zingt. Behalve eigen repertoire zingt Bouke ook liedjes van bijvoorbeeld Tom Jones, Michael Jackson en Freddie Mercury van Queen. Dat eigen repertoire is tegenwoordig in het Engels, omdat hij naar eigen zeggen niet doorbrak met zijn Nederlandse nummers. En dat Engels is nog best lastig, oordeelt hij zelf. “Ik heb wel eens een Engelse tekst geschreven waarvan later bleek dat de grammatica niet klopte. Toen moest er een woord worden vervangen, maar dat was een rijmwoord. Het gevolg was dat de complete tekst over moest.” Die teksten schrijft hij zelf en ook het bedenken van een decor gebeurt door de zanger. Zelfs het uittekenen van de verhaallijn van een clip doet Bouke zelf. En beslist niet onverdienstelijk, getuige het voorbeeld dat hij op zijn telefoon laat zien. Dat is ook het geval bij de kerstshow in december. Hij verwacht een erg mooie show neer te zetten met een liveband, danseressen en liedjes als Lonely This Christmas, Driving Home for Christmas en Blue Christmas. “Heb je nog meer info nodig? Anders kunnen we wel even een broodje halen. Ik trakteer.”

Kaarten winnen

In samenwerking met Bouke geven wij één setje van twee kaarten weg. Kans maken? Stuur uiterlijk vrijdag 25 november een e-mail naar zohlezersactie@ndcmediagroep.nl, onder vermelding van ‘Kerstconcert Bouke’.

Auteur

Redactie