Hoge scores ZuidOosthoeker en Krant van Coevorden in bereiksonderzoek

EMMEN/COEVORDEN

Voor de tweede keer is het bereiksonderzoek naar Huis-aan-huis-kranten (HAH) in Nederland gepubliceerd. Daaruit blijkt dat ZuidOosthoeker en Krant van Coevorden hoog scoren: 87.700 mensen lezen wekelijks een van deze of beide kranten en scoren daarmee een gemiddeld bereik van 66 procent.

ZuidOosthoeker realiseert daarmee - ten opzichte van andere kranten - het hoogste bereik in de eigen regio. Gemiddeld scoren de weekbladen van NDC mediagroep - uitgever van de genoemde kranten - een bereik van 67 procent en behoren hiermee tot de best scorende uitgeverijen.

Planning

De NOM HAH-kranten Monitor 2016 is uitgevoerd door GfK en wordt gebruikt door uitgevers en mediabureaus voor de planning van advertentiecampagnes in HAH-kranten. Deze bereikcijfers zijn ook een ‘rapportcijfer’ voor de redactie en de uitkomsten van dit onderzoek worden gebruikt om de krant nog beter te maken.

Auteur

Redactie