Coevorden Gezond: KidsXtra start komend voorjaar

COEVORDEN

Coevorden Gezond is een feit. Diëtistenpraktijk van Asselt, Fysiotherapie en Training Coevorden, De Swaneburg en Turn Vereniging Coevorden (TVC) gaan voor een gezonde leefstijl in de doelgroep (leeftijd) tot en met 4 jaar. De samenwerkende partijen deden daarvoor een aanvraag bij de subsidieregeling Sportimpuls. De subsidie is verzekerd tot november 2018, meldt SportDrenthe.

Komend voorjaar start de groep KidsXtra: kinderen in de leeftijd van 2 tot en met 4 jaar volgen dan een beweegprogramma. Zij maken kennis met verschillende sporten en er wordt gewerkt aan de motoriek en de sociaal-emotionele ontwikkeling. Ook wordt geprobeerd overgewicht terug te dringen. Tijdens enkele beweeglessen ontmoeten ouders de diëtiste en kinderpsycholoog.

Behouden

Tijdens deze groepsbijeenkomsten komen voeding en gedragsverandering aan de orde. Het doel is om een gezonde leefstijl te creëren en te behouden. Ouders krijgen adviezen over voeding, maar ook over gedragsverandering binnen het hele gezin. Daarnaast is er ruimte om voorbeelden uit de praktijk te bespreken. De kinderen komen gedurende zestien weken bij elkaar voor zogeheten beweeglessen. Voor de kinderen tot 2 jaar is er een traject dat zich richt op samen spelen, samen eten en samen bewegen, waarbij ouders leren met hun kinderen te bewegen. Ouders volgen daarnaast de workshop smakelijke eters. Meer informatie: zoek contact met Dorien van de Kant van SportDrenthe via dvandekant@sportdrenthe.nl of 0528-233775.

Auteur

Redactie