Walid Soppe eindigt seizoen met zwarte vlag

COEVORDEN

Walid Soppe heeft de laatste ronde van het FIM Moto3 Junior World Championship afgesloten met een zwarte vlag. De Coevorder motorcoureur maakte volgens de organisatie een valse start in race twee en kreeg een ride-through penalty opgelegd.

Hier gaf de Dutch Racing Team coureur echter geen gehoor aan, waardoor hij acht ronden voor het einde gediskwalificeerd werd. In de eerste race op het Ricardo Tormo Circuit in Valencia nam wereldkampioen Dalla Porta de jonge Coevordenaar mee in zijn val, waardoor ook afgelopen weekend geen punten konden worden bijgeschreven in het debuutseizoen van de Drent.

Einde

Met twee keer een nul score in Valencia komt een einde aan de eenjarige samenwerking tussen Walid Soppe en het Dutch Racing Team. Beide partijen gaan hun eigen weg en hebben besloten de samenwerking te beëindigen. Vóór 2017 zijn alle opties voor Soppe nog open. Momenteel worden er gesprekken gevoerd met verschillende Moto3 teams in het NEC (North European Cup), het CIV (Italiaans kampioenschap) en het FIM Moto3 Junior World Championship. Het team hoopt hier op korte termijn meer duidelijkheid over te kunnen geven.

Auteur

Redactie