Sinterklaas: 'Dag, lieve kinderen van Coevorden'

COEVORDEN

Sinterklaas is zaterdagmiddag gearriveerd in Coevorden. In de stoomboot vanuit Spanje kwam de Goedheiligman rond de klok van half drie aan in de haven.

“Dag, lieve kinderen van Coevorden. We pakken dit jaar uit, want we zijn hier met twee boten”, liet Sinterklaas weten. Pakjesboot 11 volgde de boot van Sinterklaas namelijk op de voet. Alleen de brug bij De Vlijt moest nog even open en alle Coevordenaren zagen daarna al snel dat het gezelschap uit Spanje voet aan wal zette.

Modern

Naast burgemeester Bert Bouwmeester waren ook Miss Ganzenhoedster Fiore Gielen, Mini Miss Ganzenhoedster Kaithlyn Kroezen en Mini Mister Ganzenhoeder Thijs Schepers van de partij. De komst van de eerste Mini Mister Ganzenhoeder noemde Sinterklaas modern. Bouwmeester: “We proberen veel te doen voor de kinderen in de gemeente. Dat is steeds meer zichtbaar.” Sinterklaas bezocht zaterdag ook Geesbrug, Dalen, Zwinderen, Gees, Oosterhesselen, Sleen, Zweeloo en Aalden.

Auteur

Redactie