Gemeentegedicht: De mist van volwassenheid

Emmen

Wanneer de magie van het leven

aan de kinderziel onttrokken is en de zoveelste poging tot ontspanning afglijdt in wederom een variatie op ergernis Dan is de stap naar achteren nader dan de stap naar voren ogenschijnlijk dezelfde afstand maar met een beetje méér verloren Het mijmeren over het grootse leven even meeslepend als van betekenis is de laatste op te geven illusie voor het ego een onoverkomelijk gemis Voor wie dit leven off- of online eenvoudigweg niet dragen kan en verzuipt in een schuldgevoel van een alles omvattend formaat, dan kom en ontvlucht met ons de werkelijkheid waar de geest je berooft van je levenskracht en je jezelf elke ochtend in de spiegel toefluistert: “Hou vol, hou vol tot middernacht.” © Berendy Gähler © www.gemeentedichteremmen.nl

Auteur

Redactie