FC Emmen moet nog stappen maken

EMMEN

FC Emmen spreekt al tijden de ambitie uit om als club door te groeien, maar moet op het veld nog steeds een flinke stap maken. Dat bleek vrijdagavond ook tegen SC Cambuur (0-1).

Door Jesper Langbroek Sponsoren, supporters en spelers leefden lang naar de wedstrijd tegen de club uit Leeuwarden toe. De ontmoeting met de degradant uit de eredivisie was een mooi meetmoment voor FC Emmen. De club wil bovenin meedraaien en strijden om promotieplekken. Aan de structuur wordt druk gebouwd, maar op het veld zijn de prestaties wisselvallig. Tegen Cambuur kwamen de spelers van coach Dick Lukkien telkens een stapje te laat. Het leek alsof ze er niet vol voor gingen, maar dat was volgens de coach niet het geval. “Ik kan mijn ploeg nooit verwijten dat ze er niet vol voor gaan. Het leek misschien zo omdat de afstanden wat te groot waren. Dan kom je snel een stapje te laat en dat gaat ook ten koste van het technische spel”, aldus Lukkien. De coach zag net als de 3710 toeschouwers dat de wedstrijd geen hoge amusementswaarde had. Beide ploegen hadden weinig kansen en door een zondagsschot van Cambuur-invaller Gino Bosz, de zoon van Ajax-coach Peter Bosz, ging Emmen uiteindelijk onderuit. “Ik was blij met het aantal supporters dat op de wedstrijd afkwam. Dat zijn de aantallen waar we heen willen. Maar het maakt het extra zuur dat we dan voor hun ogen verliezen”, zei Lukkien. Door het verlies komt Emmen op de tiende plek te staan, met drie punten achterstand op nummer vier Jong PSV. De verschillen op de ranglijst zijn klein en het is een periode waarin uitgemaakt wordt welke ploeg aanhaakt en welke ploeg afhaakt.

Aanvoerdersband

Volgens middenvelder Frank Olijve, die de aanvoerdersband van de niet-fitte Sander Rozema overnam, zal Emmen laten zien dat de ploeg mee kan in de top van de Jupiler League. “Sommige ploegen werden weggetikt door Cambuur of Jong Ajax. Wij houden goed stand en dat geeft aan dat we kwaliteit hebben”, aldus Olijve. De ambities om naar de eredivisie te gaan, zijn bij Emmen altijd aanwezig. Het lukte nog nooit, maar de afgelopen jaren was de club dichtbij. “De afgelopen vier jaar hebben we op alle vlakken beter gepresteerd en ook play-offs gespeeld. Met deze selectie kunnen we dat weer halen.” Als basisspeler werd Olijve in 2011/12 met PEC Zwolle kampioen van de Jupiler league. Hij weet dus wat er nodig is om succes te hebben in deze competitie. “We hadden toen gewoon goede spelers die elkaar begrepen. Voor Emmen is het lastig om dat voor elkaar te krijgen. De stap naar Drenthe is voor voetballers erg groot. We moeten een keer geluk hebben dat alle puzzelstukjes in elkaar vallen.”

Auteur

Redactie