Brand bij ijzergieterij Rademakers in Klazienaveen

KLAZIENAVEEN

Bij ijzergieterij Rademakers in Klazienaveen is dinsdagochtend brand uitgebroken. Het vuur sloeg over van een oververhitte oven naar het dak.

De druk in de oven werd te hoog, waardoor kunststof plaatjes onder het plafond in brand vlogen, legt een woordvoerster van de brandweer uit. De medewerkers konden op tijd het pand verlaten, niemand raakte gewond. De brandweer heeft eerst met poederblussers op het dak geblust, omdat de oven niet direct met water gekoeld kon worden. Er stond een elektrische oven naast. Rond kwart voor negen is het sein brand meester gegeven. In september was er ook al brand bij Rademakers, dat ijzerschroot verwerkt tot gietijzeren producten zoals putdeksels en wielen voor heftrucks. Toen vatten rubberen transportbanden vlam.

Auteur

Redactie Digitaal