Turnsters TVC Coevorden schieten uit de startblokken

COEVORDEN

De noordelijke turncompetitie startte zaterdag in Assen. Dat de turnsters van Turn Vereniging Coevorden een goede voorbereiding hebben gehad blijkt uit de prima resultaten. Anouk de Vries en Fleur Vuuregge behaalden in hun categorie de gouden medaille en voor Marleen van der Weide en Chloe van der Veen was er een zilveren plak.

Chloe van der Veen, Sienna Winter en Jayden Schnoing - instap N2 - turnden hun eerste wedstrijd. Gezonde spanning was aanwezig. Chloe en Jayden turnden een mooie oefening op vloer. Chloe turnde een mooie constante wedstrijd waardoor ze in het eindklassement tweede werd en de zilveren medaille mee naar huis mocht nemen. Sienna liet twee mooie sprongen zien en haalde een keurige 8e plaats. Jayden liet een mooie brugoefening zien en werd 24e. Tevens mochten in de eerste wedstrijd de senioren tweede divisie aantreden. Loes van der Veen behaalde de 9e plaats, Myrthe Hulst de 10e, Esra Neep de 11e, Ilse Ballast de 12e en Kirsten van der Belt de 17e plaats. Bij de junioren tweede divisie werd Fleur Vuuregge 1e, Marleen van der Weide werd 2e en Laura Heyblom 16e. Fleur turnde een meer dan prima wedstrijd en sloot af met een geweldige brugoefening. Marleen liet van zich horen op sprong en vloer waardoor beiden op het podium het goud en het zilver in ontvangst mochten nemen. Laura - eerste jaar junior - haalde in dit geweld een keurige 16e plaats.

Hoog gewaardeerd

In de categorie pupil 1 N2 was het de beurt aan Meike Veenstra en Romee Rens. Meike behaalde een keurige 5e plaats. Vooral haar vloeroefening werd hoog gewaardeerd. Brug verliep minder goed, waardoor ze net het podium miste. Romee kwam met een hoge score op sprong in het eindklassement tot een 13e plek. In de laatste wedstrijd van de dag mocht Anouk de Vries aantreden. Anouk begon de wedstrijd op vloer met een nieuwe oefening, deze turnde ze op een klein foutje na erg goed. Sprong en brug verliepen goed en werden door de jury gewaardeerd met hoge scores. Balk verliep als laatste onderdeel eveneens zeer goed, waardoor ze dan ook het goud behaalde met maar liefst twee punten meer dan de runner-up.

Auteur

Redactie