Mika Alserda traint middag mee met Ajax

SCHOONOORD/EMMEN

De twaalfjarige Mika Alserda - verdediger van de Kiel Schoonoord Combinatie (KSC) - hoefde niet lang na te denken toen hij bij een prijsvraag gevraagd werd zijn grootste wens in te vullen: meetrainen met Ajax.

De jeugdvoetballer was een van de winnaars. Daarom reisde hij vorige week af naar de hoofdstad voor een rondleiding door - en training op - het Ajax sportcomplex de Toekomst. “Ik had nooit gedacht dat ik zou winnen en sprong een gat in de lucht toen ik hoorde dat ze mij uitgekozen hadden. Het was letterlijk een droom die uitkwam”, kijkt Mika terug. Mika en de anderen kregen eerst een rondleiding door het trainingscomplex, gevolgd door een fotosessie. Op het trainingsveld werden de jongeren een uur lang intensief onder handen genomen door de jeugdtrainers van Ajax. “Het was intensief kappen, draaien en dribbelen. Echt super om te doen. Ik kon het niveau ook nog zonder problemen aan. Dat was best cool.” De belangrijkste les die hij uit ‘020’ meenam was dat hij op het veld constant in beweging moet blijven. Mika: “Ik help bij de training van de F-jes en ga dat zeker doorgeven. Natuurlijk ga ik het zelf ook op het veld gebruiken.” Bijna net zo leuk als de training was het foto-moment met de Ajax-toppers zoals Dijks, Veldman en doelman Onana. Zijn dag kon helemaal niet meer stuk toen ook spelverdeler Hakim Ziyech met de Drentse verdediger op de foto ging. Heel stiekem droomt Mika Alserda ooit als Ajax-speler met talentjes op de foto te mogen. De kans dat ook deze tweede droom in vervulling gaat is volgens hem niet groot. Een tweede Ajax-training zit er dus niet in. Misschien een training bij Feyenoord dan? Mika lachend: “Trainen in 010? Dat nooit.”

Auteur

Redactie