Aaldenaar Leo Kaldenbach heeft de Preeg 2016 binnen

AALDEN/RIJSWIJK

De BAS Grafiekprijs 2016 is donderdag uitgereikt in De Indola Fabriek in Rijswijk. De publieksprijs is een gedeelde eerste prijs voor Evaline Losse uit Arnhem en Tanja Swart uit Lisse. De juryprijs ging naar Leo Kaldenbach uit Aalden.

“De prent van Leo Kaldenbach valt op door de details”, aldus de jury. “Het beeld is opgebouwd uit allemaal letters en cijfers. Het werk is knap gemaakt en getuigt van enorm vakmanschap. Het is perfect uitgevoerd. Het werk bestaat uit verschillende lagen. De letters zijn in een aparte drukgang gemaakt.” De winnende werken van Evaline Losse en Tanja Swart worden door Kunst.nl in productie genomen en de winnaar van de juryprijs - Leo Kaldenbach - ontving in Rijswijk de Preeg 2016.

Auteur

Redactie