Treant vier 25 jaar revalidatiegeneeskunde in Scheper Ziekenhuis

EMMEN

De afdeling Volwassen Revalidatie van Treant-ziekenhuislocatie Scheper in Emmen biedt sinds deze week af al 25 jaar revalidatiegeneeskunde aan patiënten in Zuidoost-Drenthe. "Hier zijn wij hartstikke trots op", vertelt revalidatiearts Peter van Aanholt. ‘De revalidatiegeneeskunde is in 25 jaar tijd behoorlijk veranderd. Dit geldt ook voor onze afdeling.’

De afdeling werd 25 jaar geleden opgezet door revalidatiearts Cor Muskee. Hij hield enkele dagen in de week een spreekuur voor revalidatie. "De revalidatiedagbehandeling in Emmen was voor een revalidatiearts hetzelfde als een operatiekamer voor een chirurg", vertelt Peter van Aanholt. Wat aanvankelijk een eenmanspraktijk was, is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een Medisch Specialistische Revalidatie-instelling.

Specialisatie

Anno 2016 bestaat de afdeling Revalidatie Treant uit acht revalidatieartsen en tachtig paramedische behandelaars. "We werken nauw samen met onze collega’s van de andere twee ziekenhuislocaties van Treant in Hoogeveen en Stadskanaal. In de loop der jaren hebben we ons gespecialiseerd in onder meer amputatierevalidatie, neurologische aandoeningen, handrevalidatie, kinder- en jeugdrevalidatie, chronische pijn en is de afdeling uitgegroeid tot een erkend expertisecentrum voor spierziekten." De kinder- en jeugdrevalidatie van ziekenhuislocatie Scheper vervult een bovenregionale functie. Dit betekent dat kinderen en jongeren uit heel Drenthe naar Emmen komen voor de behandeling van complexe ontwikkelingsproblemen.

Symposium

Om het 25-jarige bestaan van de afdeling te vieren, organiseert de revalidatieafdeling van Treant een symposium voor vakspecialisten vandaag - 17 november - in het Van der Valk Hotel Emmen. Verschillende sprekers vertellen over de ontwikkelingen in de revalidatiegeneeskunde.

Auteur

Redactie