Nieuwe neushoornman in Wildlands

EMMEN

Op de savanne van Wildlands Adventure Zoo Emmen heeft de nieuwe neushoornman vanochtend kennis gemaakt met de twee neushoornvrouwtjes. Het park is verheugd met de komst van deze mannetjes neushoorn omdat hij belangrijk is voor het Europees fokprogramma.

De witte neushoorn wordt met uitsterven bedreigd, omdat stropers het voorzien hebben op zijn hoorn, waaraan ten onrechte medicinale eigenschappen worden toegeschreven, schrijft het themapark. In zuidelijk Afrika leven nog slechts zo’n 16.000 neushoorns in nationale parken. Een vrouwtje krijgt maar eens in de drie a vier jaar een jong na een draagtijd van 16 maanden. Omdat er jaarlijks ongeveer 1000 dieren gestroopt worden, is de situatie kritiek. De eerste kennismaking in Wildlands vanochtend zag er hoopvol uit. De nieuwe man toonde direct belangstelling voor vooral het jongste vrouwtje. Het is de bedoeling dat zij in de toekomst voor nakomelingen gaan zorgen.

Auteur

Redactie