'Ik weet dat Boer Geert in Mussel woont'

SCHOONOORD

Zingend en drie minuten te laat kwamen ze terug in het dorpshuis van Schoonoord: Roelie Schepers, Femmie Weggemans en Kinie Leeuwinga. Een ritje door de regio deed het drietal zichtbaar goed.

Door Kristian Elders Buurthuiskamer Schoonoord hield woensdagmiddag - met ondersteuning van Maatschappelijk Welzijn Coevorden - voor de eerste keer een zogeheten herfsttintentocht. Schepers, Weggemans en Leeuwinga maakten deel uit van een groter gezelschap dat na de autorit genoot van broodjes met soep. Dankzij chauffeur en vrijwilliger Peter van der Lind bezochten de drie vrouwen uit Schoonoord onder meer Exloo, Witteveen, Westerbork, Borger en Odoorn. "Dit is het minste wat ik kan doen voor deze mensen", zegt de oud-inwoner van Rotterdam kalm. "Het is mooi om tevreden gezichten te mogen zien." Onderweg stopte de auto van Van der Lind in Westerbork bij de plaatselijke bakker voor koffie met gebak. "Ook kocht ik nog eieren in Witteveen, maar we zagen geen kip", vertelt Weggemans. De drie vrouwen schuiven maandelijks in Schoonoord aan bij Samen aan Tafel. "We zagen folders liggen over deze tocht, die we wel zagen zitten. Deze activiteit is wat ons betreft zeker voor herhaling vatbaar. We zagen dorpen waar we anders niet meer zo snel komen. Sterker: we kwamen op plaatsen waar we nog nooit waren geweest en dat is een hele prestatie van onze chauffeur, die nu zeven jaar in Schoonoord woont."

Winterbanden

Vrijwilliger Berry Martens wil namens de organisatie van Buurthuiskamer Schoonoord zeker nadenken over een vervolg. Schepers, Weggemans en Leeuwinga zien het wel zitten: tijdens elk jaargetijde een tocht en voor het aanstaande seizoen heeft Van der Lind wel een setje winterbanden over. Een ander groepje reed woensdag vanuit Schoonoord in de richting van Oost-Groningen. Chauffeur van dat gezelschap was Arie Aardema uit Schoonoord. De voorzitter van ouderenvereniging De Senioor in Schoonoord vindt het fijn om zich in te zetten voor de medemens. "Ik weet dat Boer Geert in Mussel woont", zegt Aardema. "We maakten een praatje met hem en kochten er onder meer rode kool." Ook was het een mooie middag voor Jantje Bos uit De Kiel, want dankzij de herfsttintentocht keerde zij voor even terug in haar geboorteplaats Valthermond.

Auteur

Redactie