Wiecher en Geesje Schippers 65 jaar getrouwd

EMMEN

Wiecher Schippers (87) en Geesje Schippers-Lanting (84) zijn woensdag 16 november 65 jaar getrouwd. Ze vieren het met bijna 70 familieleden en vrienden in Zalencentrum Wielens in Sleen.

Tekst en foto: Mayke Bos Geesje uit Emmen had als jongedame een uitvoering in de kerk in Sleen. Het stuk werd opgevoerd door de jongens- en meisjesvereniging waar ze bij zat. Vaak kwamen daar ook jongens en meisjes uit de buitendorpen op af, zoals Wiecher uit Schoonoord. Wiecher zat een stukje achter Geesje en werd door zijn kameraad aangemoedigd om eens te vragen of ze vrij was. “Dat heb ik ook gedaan en die avond bracht ik haar op de fiets naar huis”, zegt Wiecher. Het duurde niet lang voordat het stel ging trouwen, op het gemeentehuis in Sleen. Ze woonden eerst bij de ouders van Geesje. Tot ze in verwachting raakten van hun eerste dochter; Ina. De houten aanbouw, waar ze verbleven was volgens de dokter te koud voor een baby, waarna ze tijdelijk bij de ouders van Wiecher woonden. Later gingen ze terug naar de ouders van Geesje, maar ideaal was de situatie niet. Zeker niet, omdat de tweede – dochter Jannie – inmiddels op komst was en het ledikantje uit nood in de keuken stond. Gelukkig was Wiecher werkzaam bij AKZO Nobel, waardoor het jonge gezin van het bedrijf een woning aangeboden kreeg in Emmen.

Kinderen

Negen jaar lang woonden ze aan de Bouwmanstraat in Emmermeer, waar ook dochter Bertha en zoon Albert ter wereld kwamen. “Na Bertha en voor Albert beviel ik van een dochter die helaas al voor de geboorte overleed, dus eigenlijk waren het vijf kinderen”, vertelt Geesje. Omdat ook het huis aan de Bouwmanstraat te klein werd verhuisden ze naar de Emmer wijk Angelslo, waar ze bijna veertig jaar woonden. Vervolgens betrokken ze een appartement aan de Wekingeslag en daar wonen ze nog steeds. Inmiddels hebben ze een grote familie met een heleboel kleinkinderen en achterkleinkinderen. Wiecher heeft een zus die iedere week langskomt en dan wordt er gezellig samen Rummikub gespeeld. Ook de broer van Geesje komt wekelijks koffie drinken. Op de receptie ter ere van het jubileum wordt het dan ook druk. “We vieren het iedere vijf jaar groots, want we vinden dat als je zoiets te vieren hebt, dat je dat dan ook gewoon moet doen. Het is toch ook een bijzondere mijlpaal”, zegt Geesje.

Auteur

Redactie