Roparun doorkruist Dalen en Coevorden

DALEN/COEVORDEN

In Dalen en in Coevorden staat er op 4 juni iets te gebeuren. Niet minder dan 150 teams komen die dag hardlopend door Dalen en Coevorden.

De hardlopers doen dat in het kader van de Roparun. De estafettetocht van Hamburg naar Rotterdam wordt gehouden van 3 tot en met 5 juni. Het doel van de teams is om zoveel mogelijk geld te verzamelen voor de Stichting Roparun, die zich inzet voor mensen met kanker.

Verandering

“Voorgaande jaren gebeurde er niets rondom de doorkomst in Dalen en Coevorden, maar daar gaan wij dit jaar verandering in brengen.” Dat zegt Martijn Schonewille namens een in het leven geroepen commissie. Samen met Hennie Lensink, Diana Hagel en Karin van Basten is hij thans bezig met de voorbereidingen van de doorkomst. Schonewille: “Een extra drijfveer voor ons om er samen met onze partners iets moois van te maken is dat de meest indrukwekkende doorkomst wordt beloond met geldprijzen van 50.000, 25.000 of 12.500 euro. Dat geld zouden wij willen geven aan projecten binnen de gemeente Coevorden, die zich richten op mensen met kanker.”

Auteur

Redactie