Genomineerden Emmer cultuurprijs bekend

EMMEN

Tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Emmen, op vrijdag 6 januari in het Atlas Theater, wordt de winnaar van de oeuvre cultuurprijs 2016 van de gemeente Emmen bekend gemaakt.

Het publiek heeft maar liefst zestien aanmeldingen aangedragen. Hieruit heeft de jury vijf kandidaten genomineerd: beeldend kunstenaar Adri A.C. de Fluiter, schrijfster Sis Hoek-Beugeling, musicus Leonard Leutscher, Stichting Grote Kerk Cultureel en beeldend kunstenaar Ingo Leth. Vanaf 16 november kan via de website www.bibliotheekemmen.nl/cultuurprijs worden gestemd op deze kandidaten. Hier staat meer informatie over de kandidaten. Uiteindelijk bepaalt het publiek samen met het oordeel van de vakjury wie de winnaar van deze culturele oeuvreprijs wordt. De winnaar ontvangt een geldbedrag van 1000 euro en een kunstwerk uit handen van wethouder Bouke Durk Wilms.

Jury

De jury van de Cultuurprijs 2016 bestaat uit: cultuurjournalist Joep van Ruiten, Bibian Welbergen van de De Kunstbeweging, pianodocent Marijke de Gruil en voorzitter Hans ten Cate. De organisatie van de cultuurprijs is in handen van De Bibliotheek Emmen. Stemmen kan tot 13 december.

Auteur

Redactie