Negentien persoonlijke records voor zwemmers De Plons

COEVORDEN

De thuiswedstrijd van zaterdag in de Coevorder Swaneburg was een succesvolle voor alle Plons-zwemmers. Met liefst negentien persoonlijke records en twaalf podiumplaatsen mogen de zwemmers heel tevreden zijn.

De minioren, junioren, jeugdzwemmers en senioren zwommen een D-competitiewedstrijd tegen zwemmers van ZPC Hoogeveen, De Kikker uit Emmen en ZZG De Boskikkers uit Rolde. De dames van De Plons begonnen de wedstrijd succesvol met een eerste plek op de 4x50 meter vrije slag. Ilse de Vries won de 100 meter wisselslag met een persoonlijk record. De 200 meter wisselslag voor meisjes junioren was minder succesvol voor De Plons. Drie zwemsters werden gediskwalificeerd vanwege verschillende redenen. Daarna was het de beurt aan de jongens minioren 6 op de 100 meter wisselslag. Coevordenaar Cai Mink ging er met de eerste plek vandoor. Hij won later op de middag ook nog de 50 meter schoolslag.

Persoonlijk record

Bij de meisjes junioren 1 won De Plons-zwemster Tamira Boonstra. Elisa Ledda werd zesde, maar wel met een persoonlijk record. Bij de jongste zwemmers - minioren 2, 3 en 4 - won Dachèn Haaijer de 25 meter vrije slag met een persoonlijk record. Melle van Veen won dezelfde afstand - ook met een pr - bij de jongens. Beide zwemmers wonnen ook de 50 meter schoolslag in een persoonlijk record. Bij de jongens jeugd 2 was de 100 meter wisselslag bijzonder te noemen. Ryan Röttgers werd derde met een pr en Sven Veenstra tweede. Hij zwom maar liefst negen seconden van zijn persoonlijk record af. Mirna Wolters won een mooie tweede plaats met een pr op de 100 meter vrije slag voor dames.

Auteur

Redactie