Het Ellertsveld: Treant waardeert mantelzorgers

SCHOONOORD

In Nederland zijn er 3,7 miljoen mensen die voor een ander zorgen. Zij zijn mantelzorgers. Tijdens de nationale Dag van de Mantelzorg - donderdag - werden mantelzorgers van Treant Zorggroep in het zonnetje gezet tijdens een glamour- en bingoavond in woonwijkcentrum Het Ellertsveld in Schoonoord.

Niet minder dan 25 mantelzorgers werden onthaald met een hapje en drankje in Het Ellertsveld. Organisator Rita Jeuring - klantrelatiebeheerder bij Treant - blikt tevreden terug: “Het was een geslaagde avond met een ontspannen sfeer. De bingogetallen zorgden af en toe voor spanning, want iedereen wilde de prijzen winnen, aangeboden door winkeliers en ondernemers in Schoonoord.”

Ontzorgen

Mantelzorgers hebben een belangrijke rol in het dagelijks leven van zieke familieleden of vrienden. Volgens Jeuring is het ontzorgen van mantelzorgers noodzakelijk. “Mantelzorgers zijn waardevol voor de zorg en onmisbaar in onze samenleving. De nationale Dag van de Mantelzorg was een mooie gelegenheid om mantelzorgers in het zonnetje te zetten.”

Auteur

Redactie