VV Sleen wint ruim van Zwartemeer

SLEEN

Sleen trad in Klazienaveen tegen Zwartemeer met een gewijzigd elftal binnen de lijnen. De geblesseerde Leon Berends werd rechtsachter vervangen door Derek Slot en keeper Ludwig moest in de warming-up vervangen worden door Roy Schepers. Na een openingsfase van evenwicht was het Sleen dat na de 0-1 de wedstrijd volledig naar zich toe trok.

Sleen ging in de eerste helft uiterst effectief met de kansen om en stond met rust met 0-3 voor. Zwartemeer kenmerkt zich door weinig doelpunten voor, maar nog minder goals tegen. In de eerste twintig minuten leek het ook een wedstrijd te worden van ‘wie de eerste goal scoort, wint de wedstrijd’. Dat bleek uiteindelijk ook het geval. De eerste twintig minuten waren Zwartmeer en Sleen een aantal keren gevaarlijk via voorzetten van de zijkant. Echter, bij beide teams stond er niemand op de goede plek om af te drukken op de goal. Het was Zwartemeer dat de grootste kans kreeg. Een afgeslagen bal werd op randje 16 hard ingeschoten, maar keeper Schepers bokste de bal uit de goal. In de 24 minuut wist Dekker met een splijtende pass Jager te bereiken en hij wist de 0-1 op het scorebord te zetten. Hierna was Sleen heer en meester en kon Zwartemeer geen vuist meer maken. Vlak voor rust liep Sleen zelfs uit naar 0-3. Eerst scoorde Eiting, maar Briek scoorde de mooiste goal. Hij wist op randje 16 met een bekeken boogbal keeper Verschoor te verslaan.

Kansen

Na rust probeerde Zwartmeer met twee aanvallende wissels het tij te keren, maar na tien minuten scoorde de sterk spelende Derek Slot op aangeven van Eiting de 0-4. Het leek een gelopen wedstrijd, maar het was snel 4-1. Slot maakt hands en de penalty werd gescoord door Bauerhuit. Zwartemeer probeerde de 2-4 op het bord te krijgen, maar het was Sleen dat de kansen kreeg. De Slener verdediging met Slot, de gebroeders Cremers, Wisman en keeper Schepers gaf echter geen kans meer weg. Ranil Briek kreeg de grootste kans op de 1-5, maar hij wist zijn sterke spel niet te belonen met een tweede goal. Topscorer Anninga kreeg ook twee grote kansen op aangeven van Jager, maar twee keer stond keeper Verschoor een vijfde goal in de weg. Marc Dekker zag een geplaatste vrije bal nog uit de kruising getikt worden en voor de rest zagen Jager en Dekker een aantal afstandsschoten over of naast gaan. Een collectief sterk spelend Sleen wist zodoende een 1-4 overwinning te halen en heeft inmiddels een gaatje van vier punten op nummer vier Gieten. Het kruipt zelfs dichterbij Dalen en Asser Boys. Over twee weken staat de derby thuis tegen SV Twedo uit Veenoord op het programma.

Auteur

Redactie