Vlinderstad Emmen verwelkomt Sinterklaas | Inclusief fotoserie

EMMEN

Sinterklaas en ruim 160 Zwarte Pieten kwamen zaterdag aan in Emmen. Duizenden mensen stonden langs de route en op het Marktplein om de Sint op te wachten. Daar stond presentatrice Ineke Kemper op het podium met een echte Pietenband en mentalist Michel Keck om de spanning op te voeren.

Loco-burgemeester Bouke Arends verwelkomde de Sint rond 15.00 uur. Emmen heeft één van de grootste intochten van Noord-Nederland. De Sint verblijft in het zogenoemde Sinterklaashuis, gevestigd in de Emmer bibliotheek. Het Sinterklaashuis is op woensdag, zaterdag en zondag vanaf 16 november tot en met zaterdag 3 december van 13.00 tot 17.00 uur geopend. Tot aan het grote kinderfeest zijn er allerlei activiteiten in de stad. Zo lopen er zaterdag 19 november allemaal Zwarte Pieten door de Vlinderstad en is bijvoorbeeld zondag 20 november het Sinterklaashuis geopend voor publiek. De kinderen kunnen dan een bezoekje brengen aan Sinterklaas. De foto's zijn gemaakt door Henk Zwols uit Emmen. Voor meer Sinterklaasfoto's bekijk zijn Facebookpagina FotoEmmen

Auteur

Redactie