Hans ten Cate geeft leerlingen Hondsrug les

EMMEN

Tweedeklassers Jasper van de Worp en Sebastiaan Bijlsma (beide 12 jaar) van het Hondsrug College in Emmen organiseerden de masterclass ‘Mijn leven als ondernemer’ in het hotel van Hans ten Cate.

Dit was onderdeel van de op school te volgen ondernemersroute. Sebastiaan: “We hebben meneer Ten Cate gevraagd of hij mee wilde werken en of het in zijn hotel kon. Hij was meteen enthousiast.” Het duo heeft vervolgens met klasgenoten een flyer gemaakt en zijn alle brugklassen langs geweest om leerlingen uit te nodigen. Vrijdag om half acht zaten Jasper en Sebastiaan met slaperige gezichten aan de lounchetafel bij Ten Cate om de laatste zaken en het programma door te nemen. Om half negen kwamen de deelnemende brugklasleerlingen binnen en luisterden ademloos een dik uur naar de hotelier, die onder meer vertelde over de opbouw van het hotel, de Toyisten en Wildlands; een reden waarom het hotel nu heel goed loopt. De leerlingen konden vragen stellen en kregen nog een korte rondleiding door het hotel. Ten Cate, Emmenaar van het jaar 2015, verzorgt in die hoedanigheid meerdere projecten op scholen. Hij was na afloop verbaasd over hoe netjes de leerlingen waren, goed stilzaten, aandachtig luisterden en vooral de slimme vragen die ze stelden, verraste hem. Ten Cate: “Ik vind dit fantastisch om te doen. Het geeft mij hoop voor de toekomst om te zien dat kinderen van deze leeftijd al serieus bezig zijn met het ondernemerschap.”

Auteur

Redactie