Raptim met goed gevoel naar Ganzenmarkt

COEVORDEN

Het kon zaterdagavond niet mooier voor zondag tweedeklasser Raptim. De boeiende Coevorder stadsderby tegen Germanicus werd thuis met 4-2 gewonnen en de ploeg van trainer Henk Veenhof blijft koploper in 2L. De ambiance op het drukke sportpark Klinkenvlier was geweldig.

Door Kristian Elders De beginfase was nog voor Germanicus, maar de eerste echt grote kans kwam op naam van aanvoerder Niels Assen - hij raakte daarna al snel geblesseerd - van de thuisclub. Na drie behoorlijk grote mogelijkheden voor Germanicus was het Raptim dat tien minuten voor rust toesloeg via de al snel ingevallen Robert Mulder. Marco Cremer bracht amper vier minuten later beide clubs op gelijke hoogte en dat was - gezien het spelbeeld - terecht.

Euforie

Direct na de rust leek het even heel mooi te worden voor de Germanen, die de even jonge als talentvolle Roelof van Dijk zagen scoren. Raptim toonde veerkracht en met nog een klein half uur te gaan zorgde Robin de Leeuw voor de gelijkmaker. Even later bracht invaller Ruben Hoving heel Raptim in extase door de 3-2 te maken. Iets meer dan tien minuten voor het laatste fluitsignaal kreeg Germanicus dé kans op de gelijkmaker, maar Harm Hindriks miste de strafschop. Die klap kwam de ex-eersteklasser in het spannende restant niet meer te boven en Erik Boer van Germanicus (hij speelde eerder in Coevorden voor Raptim en CSVC, red.) werkte de bal in blessuretijd nog achter zijn eigen doelman Vincent Beugelink: 4-2. De return op sportpark De Pampert is op zaterdagavond 22 april.

Auteur

Redactie