Kracht on Tour komt naar Emmen

EMMEN

Driekwart van de Nederlandse vrouwen vindt het belangrijk om economisch zelfstandig te zijn, maar slechts de helft is dit ook. Om het belang en de noodzaak van dit thema te belichten organiseren de gemeente Emmen en de Vrouwenkrachtcentrale donderdag 24 november het gratis Kracht on Tour event.

Tijdens deze inspirerende ochtend met sprekers, workshops en een inspiratiemarkt, kunnen vrouwen hun talenten ontdekken en inzetten om hun economische zelfstandigheid te vergroten. De Emmense editie van Kracht on Tour is bedoel voor vrouwen die graag weer aan de slag gaan en meer financiële zelfstandigheid willen. Het gratis event is van 8.30 tot 14.00 uur in het Hampshire Hotel Emmen. Aanmelden kan via kotemmen@gmail.com.

Positie

Binnen de regio zijn er veel bedrijven die vrouwen in hun kracht willen zetten. Bij Kracht on Tour zijn er concrete afspraken (deals) gemaakt over het verbeteren van de positie van vrouwen. De deals worden gesloten door bedrijven, onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties en gaan over het creëren van kansen voor vrouwen richting en op de arbeidsmarkt. Het gaat bijvoorbeeld om stages, loopbaanbegeleiding, zelfontwikkeling sollicitatietrainingen. Alle deelnemers worden tijdens het evenement geïnformeerd over de deals. De helft van de Nederlandse vrouwen is economisch niet zelfstandig. Zij verdienen zelfs minder dan 70% van het netto minimumloon. Dit maakt ze kwetsbaar, wanneer zij er bijvoorbeeld alleen voor komen te staan. Kracht on Tour wil vrouwen daarom bewust maken van het belang van financiële zelfstandigheid. Het is een initiatief van Minister Bussemaker (Ministerie van OC&W).

Auteur

Redactie