Het onbekende verhaal van Neutraal Moresnet

EMMEN/COEVORDEN

Tot 1919 vormde het ministaatje Neutraal Moresnet samen met Duitsland, België en Nederland het Vierlandenpunt. Op dinsdag 22 november duikt Klaas Hoogenboezem in het onbekende verhaal van Neutraal Moresnet.

De lezing begint om 19.30 uur in Bibliotheek Emmen en de entree bedraagt 3,50 euro voor leden. Niet-leden betalen 5,00 euro. In 2015 werd er gesproken over het oprichten van een vrijstaat nabij Coevorden. Door een bureaucratische fout is er een klein stuk niemandsland ontstaan tussen Nederland en Duitsland. Aanleiding voor honderden idealisten om na te denken over hun ideale land; Vrijstaat Wonderland. Dit inspireerde de bibliotheek om een lezing te organiseren over misschien wel één van de meest onbekende vrijstaten die Europa heeft gekend: Neutraal Moresnet. Kaarten zijn te koop via de website of aan de balie van de bibliotheek of via 0591-681444.

Auteur

Redactie