Expositie Arie Goedhart in Oosterhesselen

OOSTERHESSELEN/HOOGEVEEN

Arie Goedhart exposeert tot half januari in het Gezondheidscentrum in Oosterhesselen. De beeldend kunstenaar uit Hoogeveen toont zijn liefde voor het Drentse landschap middels verfijnde tekeningen en schilderijen.

Het Reestdal, de Drentse Aa en Orvelte: Goedhart trekt er op uit om nieuwe ontdekkingen te doen en de seizoenen te beleven. Hij zet het landschap ter plekke op papier. Kronkelende beken, bospaden en oude knoestige bomen legt hij minutieus vast.

Groot formaat

De inktschilderijen en pentekeningen zijn vaak van groot formaat, zodat de kijker er helemaal in op kan gaan. Meekijkend door de ogen van de kunstenaar wordt de geschiedenis van het landschap zichtbaar. Door de fijne techniek en het kleurgebruik doen de werken denken aan schoolplaten en illustraties uit oude sprookjesboeken. Arie Goedhart tekent en schildert al zijn hele leven en exposeert met regelmaat. Zijn werk is opgenomen in meerdere galeriecollecties. In 2014 verscheen zijn boek Drenthe Inspireert.

Auteur

Redactie