Stimuleringsfonds gul voor negentien plannen in gemeente Coevorden: foto's

GEES

Vrolijke gezichten bij de initiatiefnemers van negentien plannen in de gemeente Coevorden. Deze eenmalige initiatieven krijgen geld uit het stimuleringsfonds (2016) van de gemeente Coevorden. Dat bleek donderdagavond tijdens een initiatievenmarkt in partycentrum De Zwerfkei in Gees.

Buurt- en speeltuinvereniging Buitenvree in Coevorden viel in de smaak bij de stemmende dorps- en wijkverenigingen en de vakjury en krijgt 8400 euro om de speeltuin op te knappen. Een bedrag van 10.000 euro gaat naar de verlichting van het fietspad van De Kiel richting Schoonoord en hetzelfde bedrag is gereserveerd voor het fietspad van Schoonoord richting De Kiel. Muziekvereniging Crescendo in Sleen kan - met 7500 euro - aan de slag met muziekonderwijs voor de leerlingen van de twee basisscholen in Sleen, waar ook jeugd uit Diphoorn lessen volgt. Ook in Zweeloo blije gezichten, want voor het renoveren van het dak van dorpshuis De Spil komt 10.000 euro vrij. Hetzelfde bedrag gaat naar het Frensenhoes (renovatie, red.) in Meppen, energiemaatregelen ten bate van het dorpshuis van Wezuperbrug, een pannakooi in Noord-Sleen, het plaatsen van een unit in de speeltuin van de Coevorder buurt- en speeltuinvereniging Lootuinen en het laten verdwijnen van de gevaarlijke oversteek van de Europaweg in Coevorden. Dit initiatief werd aangevraagd door buurt- en speeltuinvereniging Ossehaar.

Bustocht

In 't Haantje kan men - met behulp van 8526 euro - aan de slag met de verwarming en elektriciteit in het dorpshuis. De buurtschap Pikveld - onder de rook van Coevorden - krijgt 800 euro om onder meer een bustocht te houden voor ouderen, oud-bewoners en chronisch zieken in de buurt. In Dalen komt 9400 euro vrij voor de uitbreiding van het AED-project, terwijl in Dalerpeel 1000 euro is te besteden uit het stimuleringsfonds voor materiaal ten behoeve van het groenonderhoud in het dorp. Dorpsbelangen Erm en Achterste Erm krijgt 9790 euro voor het plaatsen van bloembakken, welkomstborden en snelheidsborden en dit alles is om de leefbaarheid te vergroten. Plaatselijk Belang Zwinderen krijgt 900 euro te besteden voor het plaatsen van bordjes en het gebruik van raamstickers ter voorkoming van inbraken. Kortweg: een preventieproject. Plaatselijk Belang Steenwijksmoer mag 4897 euro besteden om de brink te verfraaien, aan te kleden en te onderhouden. Buurtvereniging De Noabers in Benneveld krijgt 9917 euro voor ecologisch bermbeheer in en rondom het dorp en Plaatselijk Belang Geesbrug ontvangt 5245 euro om de AED's in het kanaaldorp te vervangen.

Auteur

Redactie