Treant organiseert publiekslezing over prostaatkanker tijdens movember

EMMEN

November is movember. De maand waarin wereldwijd aandacht wordt gevraagd voor prostaatkanker, teelbalkanker en de gezondheid van de man in het algemeen.

Treant Zorggroep besteedt in november specifiek aandacht aan prostaatkanker door het organiseren van verschillende activiteiten. Op woensdagavond 16 november is er van 18.00 tot 20.00 uur een publiekslezing over prostaatkanker in ziekenhuislocatie Scheper in Emmen, waarbij iedereen welkom is. Tijdens de publiekslezing vertellen Treant-urologen Roelofs en Knipscheer over prostaatkanker en de robot geassisteerde operatie bij prostaatkanker. Radiotherapeut Hammer van het UMCG licht het gebruik van radiotherapie bij prostaatkanker toe en tot slot vertellen de heren Timmerman en Heuvink, beiden regiovertegenwoordigers van de Prostaatkankerstichting regio Drenthe, over het werk van de stichting en waarvoor patiënten hier terecht kunnen.

Aanmelden

De publiekslezing vindt plaats op woensdag 16 november van 18.00 tot 20.00 uur in vergaderruimtes 1 en 2 in ziekenhuislocatie Scheper aan de Boermarkeweg 60 in Emmen. Aanmelden kan via www.treant.nl/movember. Daar is tevens meer informatie over de publiekslezing en over movember bij Treant te vinden. Om movember bij Treant Zorggroep kracht bij te zetten, laten meerdere specialisten en medewerkers van Treant in november hun snor staan. Zij worden gesponsord en halen zo geld op voor de Movember Foundation. Ook is er -vandaag - 10 november een minisymposium over prostaatkanker voor huisartsen, eerstelijnszorg en verwijzers.

Auteur

Redactie