Eigen Onderlinge show in Nieuw-Amsterdam

NIEUW-AMSTERDAM

Vogelvereniging Ons Genoegen in Nieuw-Amsterdam/Veenoord organiseert dit jaar de Onderlinge Vogelshow. Alle leden laten hun vogels keuren door erkende keurmeesters van het NBVV.

Naar verwachting zullen er ongeveer 350 vogels te bezichtigen zijn in Cultureel Centrum de Schalm, aan de Ringlaan 54 in Nieuw-Amsterdam. Er worden diverse soorten vogels verwacht. Donderdagavond 10 november om 20.00 uur is de officiële opening. Tijdens deze opening worden de algeheel kampioenen gehuldigd. Naast de show is er weer een aparte verkoopklasse. In de verkoop worden diverse soorten vogels aangeboden door de leden van v.v. Ons genoegen. Ook wordt er tijdens deze show gestreden om de titel 'Drentse Waterslager kweker van 2016'. Elke kweker gaat met minimaal acht vogels de competitie aan voor deze zangtitel met natuurlijk Jan Kwint - Nederlands Kampioen van vorig jaar - als grote favoriet. Tijdens deze show zijn er diverse zangdemo’s. Er doen ongeveer zestig zangvogels mee met deze competitie. De openingstijden zijn: donderdag van 20.00 tot 22.00 uur, vrijdag 10.00 tot 22.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 15.00 uur. De toegang is gratis. Meer informatie: www.vogelverenigingnwamsterdam.nl/

Auteur

Redactie