Leerlingen Meester Vegterschool maken kennis met supermarkt

EMMEN

Leerlingen van de Meester Vegterschool in Emmen keken vrijdag een middag mee achter de schermen van Jumbo Emmen aan de Wilhelminastraat. Zij volgden een uitgebreid programma, waarbij ze kennis hebben gemaakt met de verschillende facetten van het werken in een supermarkt.

Filiaalmanager Ivo Overbeeke vindt het leuk om de leerlingen te laten snuffelen aan het vak. “Ik krijg regelmatig vragen van kinderen of ze bijvoorbeeld achter de kassa mogen zitten”, zegt hij. “Het leek ons daarom een goed initiatief om een middag te organiseren zodat zij op speelse wijze kunnen snuffelen aan het werken in een supermarkt. De schooljeugd kreeg begeleiding door de complete winkel.”

Meedraaien

De leerlingen van de basisschool mochten bij verschillende afdelingen meekijken en zelfs even meedraaien achter de kassa. De filiaalmanager hoopt dat de kinderen enthousiast zijn geworden over het werken in een supermarkt. “Dit is een educatief uitje waarmee we de kinderen willen verrassen. We doen wat we kunnen om onze klanten te verwennen en dat geldt ook voor hun kinderen.”

Auteur

Redactie