Moesker en Lubben winnen eerste Oosterbosrun | Op de voorpagina

Klazienaveen-Noord

Richard Moesker uit Emmer-Compascuum en Janien Lubben uit Emmen wonnen zondag de tien kilometer van de eerste editie van de Theehuis Oosterbosrun in Klazienaveen-Noord.

Moesker (op de foto rechts in het zwart) bleef met een tijd van 36.16 minuten zijn belagers Gerben Tiekstra uit Dalen (37.12 minuten) en Albert-Jan de Haan uit Hoogeveen (38.28 minuten) voor. De Emmense Lubben won in haar categorie nog overtuigender. Zij zette een tijd neer van 43.11 minuten. Ruim drie minuten later passeerde Susan Koop uit Emmen de finish met een tijd van 46.53 minuten. Heidy Snijders uit Zuidwolde finishte als derde in 48.42 minuten. De vijf kilometer werd bij de mannen gewonnen door Job IJtsma uit Hoogeveen. Hij was daarmee Johan Lek uit Emmen en Jeroen Pol uit Klazienaveen te snel af. Bij de vrouwen won Meyke Scholman uit Klazienaveen de vijf kilometer. De Klazienaveense Ilse Lankhorst en Judith Berens eindigden respectievelijk als tweede en als derde. Foto: Boudewijn Benting.

Auteur

Redactie